OTKAZ GAVELLI

Obersnel pozvao Frljića da režira u Rijeci

23.01.2013 u 13:35

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pozvao je redatelja Olivera Frljića da dođe režirati u Rijeku, nakon što je Frljić otvorenim pismom kazalištu Gavella raskinuo suradnju s tom kućom zbog odluke uprave da popusti pritiscima i povuče plakat za predstavu 'Fine mrtve djevojke'

Podsjetimo, OliverFrljić je u Gavelli planirao raditi dva projekta:'Zločin i kazna' po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog te autorski projekt 'Aleksandra Zec', o ubojstvu djevojčice srpske nacionalnosti od strane pripadnika Hrvatske vojske.

Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar izjavio je za Novi list da je predložio gradonačelniku Vojku Obersnelu realizaciju projekta o Aleksandri Zec u Rijeci, što je on podržao.

Šarar je nakon toga stupio s Frljićem u kontakt, on se zainteresirao za ideju te trenutačno razmatraju modalitet suradnje. Riječki gradonačelnik kazao je kako vjeruje da će se takva suradnja realizirati na obostrano zadovoljstvo. Također je objasnio da nikada ne bi 'uklonio' plakat, jer se, kaže, u 13 godina na mjestu riječkog gradonačelnika nikad nije miješao u programski dio kazališta i u promidžbu predstava.