ODRASTANJE UZ NASILNOG OCA

Obamin polubrat predstavio autobiografski roman

04.11.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Mark Okoth Obama Ndesandjo, polubrat američkog predsjednika Baracka Obame, predstavio je autobiografski roman o bolnom odrastanju uz nasilnog oca

U djelu 'Nairobi to Shenzhen' Mark Okoth Obama Ndesandjo piše o odrastanju u Keniji i problematičnom odnosu s ocem. 'Sjećam se majčinih krikova i boli koju joj je nanosio otac,' kazao je autor na predstavljanju svog debitantskog romana. Markova majka Ruth bila je treća žena Baracka Husseina Obame, oca američkog predsjednika Baracka Obame.

Ndesandjo u knjizi piše o dolasku u Kinu, braku s Kineskinjom i humanitarnom radu s kineskom siročadi, a brata Baracka spominje tek u kratkim crtama.

Prilikom predstavljanja romana Ndesandjo je odgovorio na pet pitanja koja je nasumično izvukao iz kutije te je odbio komentirati američko kineske odnose rekavši samo da bi Amerikanci mogli mnogo naučiti iz kineske kulture.

Ndesandjo je svoje debitantsko djelo predstavio dva tjedna pred prvi posjet američkog predsjednika Baracka Obame toj zemlji. Unatoč vremenskoj podudarnosti, kazao je da želi da ga se prvenstveno doživljava kao pisca, a ne kao brata popularnog američkog predsjednika.