NAGRADNJAČA

'O medvjedima i ljudima' u HNK-u Zadar - dobitnici

30.03.2011 u 10:59

Bionic
Reading

U ponedjeljak 4. travnja u HNK-u Zadar s početkom u 20 sati gostuje Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom 'O medvjedima i ljudima' autora i redatelja Saše Anočića, dok se u glavnim ulogama pojavljuju Tarik Filipović, Mario Mirković, Linda Begonja, Nera Stipičević i Hrvoje Kečkeš. Tportal.hr ovom prilikom svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za predstavu

'O medvjedima i ljudima' saga je o nama, malim ljudima, kojima je borba za opstanak postala svakodnevnica. Ujedno je i priča o medvjedima, tj. ljudima koji su zbog svoje životne situacije (u koju su stavljeni ili u kojoj su rođeni) postali nekako nezgrapni i koji istog trena mogu postati umiljati ili otići u drugu krajnost – mogu postati i najkrvoločnije zvijeri ako situacija to zahtijeva od njih.

U 'O medvjedima i ljudima' pratimo četrnaest likova u osam priča, koje naizgled nemaju veze jedna s drugom, no ubrzo doznajemo što ih to povezuje i koja im je dodirna točka. Neke priče rađene su po istinitim događajima i to cijeloj priči daje dodatnu dimenziju. Ali ono što raduje, to je da se tragika koja je zaokupila naše malo društvo stubokom poništava čistokrvnom komedijom kao možda jedinim izlazom ili načinom na koji možemo pobijediti našeg moćnog neprijatelja.

Po dvije ulaznice za predstavu osvojile su:

Marina Špralja
Anđela Ninčević

Ulaznice se podižu na blagajni kazališta na dan predstave, uz predočenje osobne iskaznice.