VODIMO VAS U KINO

Novi film Nannija Morettija stiže u hrvatska kina

24.09.2015 u 16:55

Bionic
Reading

Najnoviji film redatelja Nannija Morettija povlači usporedbe s njegovim velikim filmom 'Sinova soba'. Dok se taj film bavio gubitkom sina ovaj se film bavi gubitkom majke, koja je posebno senzitivna tema u Italiji gdje se jako njeguje institucije majke. Film 'Moja majka', na ovogodišnjem Cannes film festivalu osvojio Nagradu ekumenskog žirija, a u hrvatska kina stiže 1. listopada.

NAGRADNJAČA

Tportal vodi vas na premijeru u utorak, 29.9., s početkom u 20h u kinu Europa. Javite nam se preko Facebooka kulture Tportala.

Mama Ada je bivša učiteljica ( baš poput Morettijeve majke) i hospitalizirana je zbog srčanih problema. Njezina kći Margherita je redateljica koja upravo snima film no još stigne svakodnevno posjećivati majku ali osjeća se totalno bespomoćno. Njezin brat Giovanni je mirniji, organiziraniji i opozit Margharetinoj konfuziji.

Margherita snima film o ljudskim pravima i osjeća se prilično neinspirativnom. No prave nevolje kreću kada se na setu pridružuje američki glumac Barry Huggins (igra ga John Torturro), a koji pak igra šefa tvornice. Barry je hvalisav i drzak no ipak nesiguran. On je on vrsta Amerikanca sa površnom ljubavi prema talijanskom jeziku, onaj tip koji se hvali svojim poznanstvom s Kubrickom no nikad nije snimio film sa Stanleyem. On je također i jedan loš glumac. Tortturo je izvrstan u toj ulozi napornog Amerikanca.

Film je u redovitoj kino distribuciji od 1. listopada, a u Zagrebu se može pogledati u kinu Europa. Prikazivanje filma 'Moja majka', očekuje se i u Osijeku, Splitu, Dubrovniku i Puli.

396692,395996,397008,394140