ONLINE PRIJENOS

Nova studentska 'Carmen' u Lisinskom

22.11.2011 u 11:34

Bionic
Reading

Opera 'Carmen' Georgesa Bizeta u zajedničkoj produkciji triju umjetničkih zagrebačkih akademija – Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bit će izvedena 26. i 27. studenoga u Dvorani Vatroslava Lisinskog

U projektu sudjeluju i polaznice Škole za suvremeni ples Ane Maletić i dječji zbor Zagrebački dječaci. Ovogodišnju produkciju jedne od najpoznatijih svjetskih opera izvest će studenti uz mentorstvo profesora i suradnika Sveučilišta u Zagrebu. Potaknute velikim uspjehom projekata 'Čarobna frula' W. A. Mozarta i 'Ivan Grozni' Sergeja Prokofjeva u školskoj godini 2009/2010, umjetničke su se akademije u sezoni kada Muzička akademija u Zagrebu slavi 90. rođendan ponovno odlučile na veliku produkciju, u režiji Krešimira Dolenčića, a pod dirigentskom palicom Mladena Tarbuka.

Mladi solisti, zboristi i plesači, praćeni orkestrom Muzičke akademije, uprizorit će ovo djelo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 26. i 27. studenoga. Prva izvedba 26. studenoga bit će u ciklusu 'Lisinski subotom', dok je izvedba 27. studenoga otvorena za sve zainteresirane.

Predstava će gostovati i u Rijeci, u HNK Ivana pl. Zajca 2. prosinca godine.

Oni koji neće uspjeti nabaviti ulaznice za 'Carmen', mogu je pratiti putem izravnoga prijenosa iz Dvorane Lisinski na internetskoj adresi (mms://irtv.carnet.hr/akademija).