NAGRADNJAČA

Nova sezona Zagrebačke filharmonije

28.09.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Za sve ljubitelje glazbe koji su propustili svečano otvorenje nove sezone Zagrebačke filharmonije imaju priliku to nadoknaditi u petak, 28. rujna 2012. u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. A mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice.

Ugledni maestro svjetskog glasa Dmitrij Kitajenko, uz solističku pratnju ponajbolje hrvatske violončelistice Monike Leskovar povest će članove Zagrebačke filharmonije valovima Plavog ciklusa.

Glazbena večer će započeti 'Hommage a Sorkočević' glazbenom posvetom Borisa Papandopula svom skladateljskom prethodniku. U nastavku koncerta publika će uživati u Manfred-simfoniji glazbenog miljenika publike P.I.Čajkovskog. Monika Leskovar svoj će solistički nastup imati u izvedbi Šostakovičevog 1. koncerta za violončelo i orkestar. Djelo koje je inicijalno napisano za slavnog ruskog violončelista Mstislava Rostropoviča koji je djelo i praizveo, a na čijim se majstorskim tečajevima usavršavala i Monika Leskovar.

Vidimo se stoga 28. rujna 2012. u 19.30 sati na prvom koncertu Plavog ciklusa sezone 2012./13. Zagrebačke filharmonije u kojoj Vas očekuju: Jedan orkestar - i Bezbroj glazbenih doživljaja!

Po dvije ulaznice su osvojile:

Tea Videc Reich
Marina Čengić

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.