NASTAVAK DA VINCIJA

Nova Brownova knjiga izlazi u pet milijuna primjeraka

21.04.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Nastavak 'Da Vincijevog koda', bestselera pisca Dana Browna, u svjetske knjižare stiže sredinom rujna, izvijestili su američki pisac i njegova izdavačka kuća

Roman pod nazivom 'The Lost Symbol' ponovno donosi priču o profesoru povijesti i simbologu Robertu Langdonu kojega su čitatelji upoznali u prethodnim Brownovim knjigama 'Anđeli i demoni' i 'Da Vincijev kod'. Radnja romana događa se tijekom 12 sati, a prema pisanju izdavača Transworld Publishers, 'otkriva fascinantne uvide u strogo čuvane povijesne tajne'.

Novo ostvarenje Dana Browna koji ne odustaje od iskušane formule adrenalinskih, lako čitljivih trilera, bit će tiskano u pet milijuna primjeraka, a u američke i knjižare Velike Britanije stiže 15. rujna.

Sam autor je izjavio da mu je najveći problem bio pet godina istraživanja provedenog u svrhu pisanja, pretočiti u minijaturni vremenski okvir od samo dvanaest sati, prenosi Bookseller.

Njegova prethodna knjiga 'Da Vincijev kod' prodana je u više od 80 milijuna primjeraka širom svijeta, a prašinu je podigao tezom da su Isus Krist i Marija Magdalena, suprotno vjerovanju, zapravo bili u ljubavnom odnosu i da imaju živuće potomke.

Prema Brownovom bestseleru snimljen je istoimeni hit film 2006. godine, s glumcem Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Hanks tumači lik profesora Langdona i u filmskoj verziji romana ‘Anđeli i demoni’ koja će se početi prikazivati sredinom svibnja. Iako knjiga ‘The Lost Symbol’ još nije stigla na police, iz Colubia Pricturesa su objavili da se neće dugo čekati ni na treći nastavak Da Vincijevog koda.