SLUČAJ LELE VUJANIĆ

Nora Krstulović pozvala na ostavku ministrice kulture

10.06.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Osnivačica i glavna urednica kazališnog portala teatar.hr Nora Krstulović pozvala je na ostavku ministricu kulture Andreu Zlatar Violić prozvavši je zbog nekoliko recentnih skandala koji su kulminirali slučajem službenice Ministarstva Lele Vujanić

Nakon jučerašnjeg gostovanja u emisiji HRT-a 'Hrvatska uživo' Nora Krstulović na svom portalu teatar.hr objavila je tekst u kojem navodi propuste Ministarstva kulture, poput dva izgubljena sudska slučaja u Osijeku, tri zakona koji su nakon donošenja završili na Ustavnom sudu, sapunice oko intendanta HNK u Zagrebu i Splitu te posljednji, o kojem je teatar.hr već pisao, a tiče se ispitivanja mogućeg sukoba interesa službenice Ministarstva Lele Vujanić, jedne od organizatorica minulog Festivala Željezara, ujedno zaposlenice Ministarstva koje je sufinanciralo spomenuti festival.

U HRT-ovoj emisiji stranu Ministarstva zastupala je pomoćnica ministrice Tamara Perišić kazavši da se u slučaju Vujanić radi o 'formalnom propustu', no nije najavila daljnje istrage slučaja iako je dopis Ministarstva uprave, koji je teatar.hr također objavio, upozorio na problem.

Nadalje, u svom tekstu Krstulović upozorava da je Ministarstvo kulture objavilo ime zviždačice u slučaju razotkrivanja lažnog bolovanja u Modernoj galeriji. Na kraju Krstulović zaključuje da su političke funkcije napustili mnogi bez osude za kršenje zakona, a ministrica kulture Zlatar Violić, svojedobno kažnjena zbog sukoba interesa, na odlazak ni ne pomišlja. 'Pouke izvucite sami', završava Krstulović.

Tekst pročitajte u cijelosti na teatar.hr