petak, 22. travnja

Noć knjige u V.B.Z.-ovim knjižarama: Druženje s Ivicom Ivaniševićem, Omerom Rakom i Zoranom Ferićem

21.04.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Bliži se jedna od ljepših proljetnih noći, Noć knjige. Iz V.B.Z.-a nam javljaju kako uoči 'Svjetskog dan knjige i autorskih prava' i ove godine slave knjigu i književnost, čitanje i pisanje, svjetove koje nam dobra knjiga otvara i približava

V.B.Z. na Noć knjige svojim čitateljicama i čitateljima daruje mnoštvo akcija i druženje s njihovim autoricama i autorima – Ivica Ivanišević potpisivat će knjige u Splitu, Zoran Ferić u Zagrebu, a Omer Rak u Šibeniku.

Povodom "Dana hrvatske knjige", u petak, 22. travnja u 18 sati u V.B.Z.-ovoj knjižari u Splitu (Mall of Split) ljubitelji knjige imat će priliku upoznati Ivicu Ivaniševića čiji su duhoviti krimići "Sutra je novi ručak" i "Ulica Ferde Pomykala 17" smješteni upravo u grad pod Marjanom, dok će u Zagrebu, u novoj V.B.Z.-ovoj knjižari u Z centru, također u 18 sati, svoju publiku dočekati Zoran Ferić čije je reizdanje romana "Kalendar Maja" nedavno objavljeno pri V.B.Z.-u., dok je njegova europska obiteljska saga "Putujuće kazalište“ bila jedan od čitanijih domaćih romana prošle godine. U Šibeniku će u gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u 19 sati nastupiti Omer Rak s novim provokativnim romanom "Oneiricon" koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Noć knjige organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – inicijativa za knjigu i Hrvatska udruga školskih knjižničara. Tema ovogodišnje Noći knjige, jedanaeste po redu, koja će se održati 22., 23., 24. i 25. travnja, jest knjiga kao prostor slobode.