U KNJIŽARAMA HOĆU KNJIGU

Sprema se Noć Harryja Pottera, evo što sve očekuje ljubitelje slavnog čarobnjaka

06.02.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Još od 2014. u čitavom se svijetu prvog četvrtka u veljači održava Noć Harryja Pottera, a ove godine manifestaciji se priključio i knjižarski lanac Hoću knjigu koji u svojim prostorima 7. veljače od 17 sati organizira niz događanja za ljubitelje slavnog čarobnjaka

Iako je prva knjiga o Harryju Potteru, u potpisu J.K. Rowling, izašla prije više od 20 godina, popularnost ovoga fenomena ne opada, zbog čega je izdavač serijala na području Velike Britanije, Bloomsbury, 2014. pokrenuo globalni događaj, Noć Harryja Pottera. Održava se prvog četvrtka u mjesecu veljači.

Knjižarski lanac Hoću knjigu ove se godine također pridružuje manifestaciji zato što, kako je pojasnila njihova voditeljica marketinga Sanja Srdić Jungić, Harry Potter ne samo da je kod njih iznimno popularna knjiga, nego je i jedna od općenito najprodavanijih.

  • +16
Glumci iz Harryja Pottera Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'I tijekom cijele 2018., i tijekom siječnja Harry Potter se našao na našoj ljestvici TOP 10 najprodavanijih. Radionice Ministarstva magije, koje u našim knjižarama održavamo nekoliko puta mjesečno, osjetno su posjećenije od svih ostalih naših događanja za djecu, stoga nije dolazilo u obzir da propustimo ovu priliku i ne sudjelujemo u događanju kako bismo našim posjetiteljima omogućili najčarobniju noć u godini', kaže Srdić Jungić.

Događanja 7. veljače u svim knjižarama Hoću knjigu, u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Varaždinu počinju oko 17 sati, a posjetitelje očekuju lov na čarobne knjige, stand up nastupi, čitaonice i radionice. Vrhunac će biti kviz u Bogovićevoj 7 u Zagrebu, na koji se, prema riječima Srdić Jungić, prijavilo više od dvije stotine ljudi, iako ih se u prostoru može primiti samo stotinjak.

Večer će, naravno, uključivati i 'posebno magične popuste'.