ELEKTRONIČKE KNJIGE

Noam Chomsky najčitaniji s više od 60.000 čitatelja

03.11.2011 u 10:13

Bionic
Reading

U osam godina otkako je objavljena, knjiga 'Mediji, propaganda i sistem' Noama Chomskog najčitaniji je naslov projekta Besplatne elektroničke knjige te ju je do studenog ove godine čitalo više od 60.000 posjetitelja

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je prije osam godina na stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige knjigu 'Mediji, propaganda i sistem' Noama Chomskog. U osam godina knjigu Noama Chomskog čitalo je više od 60.000 posjetitelja. Taj je naslov objavljen i u tiskanom izdanju te je rasprodano prvo, kao i drugo dopunjeno izdanje, tako da je čitateljskoj publici roman dostupan isključivo u svojoj elektroničkoj inačici.

Na drugom mjestu po potražnji smjestila se knjiga 'Tajna ženskih gaćica' Ratka Bjelčića sa 28. 230 čitatelja, dok su na trećem, četvrtom i petom mjestu, redom zbornik '9 priča' (25.639), zbornik 'Fak:YU' (24.720) i 'Tour de France' Krešimira Pintarića. Na petom je mjestu roman 'Kultura u predgrađu' Roberta Perišića koji je čitalo 17. 255 čitatelja, a među prvih deset je i njegov 'Dvorac Amerika' kao i romani 'Tkači snova' Roberta Mlinareca, 'Pristajanje' Tomislava Bogdana i zbornik 'Anarhizam i nasilje'.

Tijekom ove godine DPKM je u sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige objavilo sedam novih naslova, a elektroničke knjige čitalo je 120.144 posjetitelja, 25 posto više nego lani.

Do kraja 2011. godine u planu su još tri nova naslova: 'Krila u koferu' Borisa Becka, 'Slijeganje ramenima' Tvrtka Vukovića i 'Snaga utopije' Dražena Šimleše.