KRATKA JE NOĆ!

Niz sjajnih kratkih filmova na programu Motovunizacije

03.07.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Motovun Film Festival 7. srpnja u ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial Bara prikazat će najbolje filmove nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu

Posjetitelji će, osim gledanja filmova, moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade.

Motovunski kratki će i ove godine imati posebnu ulogu na festivalu budući da pobjednik ulazi u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu (EFA). Pristiglo je čak 814 prijava iz cijelog svijeta što je ukupno 185 sati materijala kojeg su odgledali selektori Inja Korać i Andrej Korovljev te među njima odabrali 30 filmova za Motovun.

Najbolji film europskog redatelja/ice ulazi u krug dvadeset pobjednika odabranih festivala koji će biti kandidati za prestižnu europsku nagradu. O pobjedniku programa kratkih filmova, među kojima su i tri hrvatska naslova i veći broj filmova iz regije, odlučit će festivalski žiri u kojem su ove godine i programski urednici triju partnerskih festivala za nagradu EFA. To su Daniel Ebner (Vis Vienna Shorts), Birgitte Sabina Weinberger (Odense Film Festival) i Sven Schwarz (Hamburg International Short Film Festival). Pobjednik Motovunskih kratkih bit će nagrađen s 1000 eura.

Motovun Film Festival održava se od 23. do 27. srpnja.