HNK SPLIT

Nenni Delmestre podnijela ostavku

12.05.2010 u 09:10

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre, koja je tu dužnost obnašala do 26. ožujka, a nakon toga bila njegova članica, objavila je ostavku na dužnost člana Kazališnog vijeća splitskog HNK

U obrazloženju ostavke Delmestre je navela kako joj je Ministarstvo kulture, pošto je obavilo nadzor zakonitosti rada i općih akata HNK, dostavilo mišljenje da su 'uvidom u dostavljene dokumente utvrđene određene nepravilnsoti', na koje je upozoren i intendant HNK Milan Štrljić čije se ime ne navodi.

Delmestre je, citirajući mišljenje Ministartva kulture, kao jednu od nepravilnosti navela da 'intendant nije po članku 34. Zakona o kazalištima izvješće o ostvarenju programskog i financijskog poslovanja dostavio osnivaču s obveznim mišljenjem Kazališnog vijeća'.

Po njezinim tvrdnjama iz mišljenja je 'jasno je da je splitsko Gradsko vijeće taj intendantov propust potpuno pogrešno stavilo na teret Kazališnog vijeća i tu krivo utvrđenu činjenicu upotrijebilo kao argument za razrješenje Kazališnog vijeća'.

Gradsko je vijeće na sjednici 26. ožujka smijenilo dotadašnje kazališno vijeće i imenovalo novo. Nenni Delmestre tada nije smijenjena jer su je u kazališno vijeće izabrali umjetnici HNK te je ostala članica vijeća do današnje ostavke. Kazališno vijeće, u sastavu kojem je Delmestre bila predsjednica, dan uoči sjednice na kojoj je smijenjeno to vijeće, zatražilo je smjenu intendanta Milana Štriljića, ali Gradsko vijeće nije prihvatilo taj zahtjev.