IVANKA MAZURKIJEVIĆ O ULOZI

Ne pokušavam glumiti, glazbeno se ufuravam u predstavu

21.07.2009 u 09:08

Bionic
Reading

Pjevačica Stampeda Ivanka Mazurkijević gostuje ovog ljeta u predstavi 'Don Juan' teatra Ulysses. O svojoj pjevačkoj ulozi u predstavi, radu na Brijunima, češkim piscima i apsolventskoj fazi Stampeda priča u intervjuu danom tportalu

Ugošćivanje glazbenika u predstavama Ulyssesa nije novost. Prije Ivanke Mazurkijević, voditelj Ulyssesa Rade Šerbedžija pozvao je Darka Rundeka i Isabel u 'Balade Petrice Kerempuha'. Ivanki Mazurkijević kazališni nastup s ekipom 'Don Juana' ujedno je i prvo pojavljivanje u jednoj ozbiljnoj kazališnoj predstavi. Dosad je radila glazbu za dječje kazalište.

Kao što je rekla u intervjuu tportalu rađenom na Brijunima uoči premijere 'Don Juana', u predstavi malo i glumi, no uz 'prave' glumce uopće nije imala potrebu osim te da dobro otpjeva svoj dio.

Mazurkijević govori i o Stampedu, bendu s kojim nastupa od ranih fakultetskih dana. Budući da još nije diplomirala na Filozofskom fakultetu – radi na diplomskom na temi suradnje režisera Jiřija Menzela i pisca Bohumila Hrabala – i Stampedo još gleda kao apsolventski bend. Što slušati ovog ljeta i koje češke pisce čitati na plaži, doznajte od Ivanke u tportalovom intervjuu.