BITEF

Nataša Rajković predsjednica žirija

17.09.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Mjesto predsjednice ovogodišnjeg Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (BITEF) pripalo je hrvatskoj redateljici i autorici Nataši Rajković

Beogradski internacionalni teatarski festival, koji se ove godine održava od 15. do 25. rujna u Beogradu, jedna je od najvećih i najvažnijih europskih manifestacija koja neprekidno prati i podržava najnovije kazališne tendencije.

Festival je natjecateljskog karaktera, a obuhvaća ne samo eksperimentalne, već i tradicionalne kazališne forme. Mjesto ovogodišnjeg predsjednika peteročlanog žirija festivala pripalo je međunarodno uspješnoj hrvatskoj redateljici i autorici Nataši Rajković.

Rajković (1966) je diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao dramaturg radila je na predstavama 'Turistički vodič' B. Straussa, 'Garaže' J. Arjounija, 'Woyzeck' i drugima. Poznata je po suradnji s Bobom Jelčićem na nizu inovativnih kazališnih projekata. U njima uglavnom istražuju odnos stvarnosti i teatra, svjedočeći o krhkosti njihovih granica. Neke od njihovih predstava su 'Promatranja', 'Usporavanja', 'Nesigurna priča’, 'Grad u Gradu', 'Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje', 'Heimspiel', 'S druge strane' i nedavno izvedeni 'Izlog'.