dodjela nagrada

Nataša Janjić i Igor Kovač najbolji glumci na Gavella Fairu

15.06.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Gavella Fairu prikazano je čak 14 naslova, a najboljom je proglašena predstava 'Srce veće od ruku' redateljice Tamare Damjanović, dok su najbolji glumci Nataša Janjić i Igor Kovač

Svečanost dodjele nagrada Gavella faira, u sezoni 2016/2017 održala se prije izvedbe predstave 'Kao na nebu' Kaya Pollaka.

  • +2
Gavella Fair Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prosudbeno povjerenstvo čitatelja portala Studentski.hr biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta Gavella: 'Gospođa Bovary', 'Priče iz Bečke šume', 'Romanca o tri ljubavi', 'Komet', 'Srce veće od ruku', 'Nevidljivi' i 'Tesla Anonimus'. Predstavu 'Srce veće od ruku' izabrale su članice povjerenstva: zamjenica glavnog urednika Studentskog.hr Ana Marasović te Sara Futač, Terezija Bošnjaković, Željka Jeličanin i Barbara Tolić, a nagradu je primila redateljica Tamara Damjanović i ansambl predstave.

Dvoje najboljih glumaca u sezoni odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od Gavellinih najvjernijih gledatelja, a ove sezone tu su: predsjednica povjerenstva Vesna Mikšec, Svetlana Hrvojčec, Tanja Gotal, Vlasta Jelušić, Nikola Rašić, Vladimir Tomić i Tomislav Pleše.

Povjerenstvo je najboljom glumicom sezone proglasila Natašu Janjić jer je 'svojom izražajnošću i istovremenom nenametljivošću uspjela dočarati zadane joj likove ponajprije u emocionalnoj dimenziji, aspektu glume koji je zasigurno najzahtjevnije postići, jer upravo on najizravnije pogađa gledatelja'.

'Glumac koji se vješto identificira s ulogom, bojeći je svojom prepoznatljivom pojavom i izvedbenim žarom, glumac koji uvlači gledatelja u priču i potiče ga da se stopi s predstavom te ju ne samo gleda, već i proživljava. Glumac sezone kazališta Gavella po izboru povjerenstva je – Igor Kovač!', stoji u priopćenju iz Gavelle. 

Nagrade dobitnicima uručio je Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella.