PRIJENOSI UŽIVO

Nakon Zagreba, Metropolitan u Splitu i Osijeku

22.09.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Nakon Zagreba, i gledatelji u Osijeku i Splitu imat će prilike pratiti HD prijenose uživo iz Metropolitana u dvoranama Cineplexxa

Sezonu prijenosa otvara 'Anna Bolena' s Annom Netrebko u glavnoj ulozi (15. listopada). Opera je bazirana na tragičnim danima Anne Bolene i uključuje fantastične vokalne dionice najjačih soprana u svijetu opere danas. Osim Anne Netrebko, publika će ove sezone moći uživati u izvedbama opernih prvaka kao što su Stephanie Blythe, David Daniels, Natalie Dessay, Joyce DiDonato, Plácido Domingo, Renée Fleming, Dmitri Hvorostovsky, Jonas Kaufmann, Mariusz Kwiecien, René Pape, Marina Poplavskaya, Bryn Terfel i Deborah Voigt.

Radi se o ukupno 11 prijenosa koji uključuju Metropolitanove premijere, svjetske premijere, tri nove produkcije najpopularnijih opera iz repertoara, kao i dva finalna postavljanja novog ciklusa 'Prstena Nibelunga'.

Joyce DiDonato, David Daniels, Plácido Domingo, Danielle de Niese, i Luca Pisaroni
zvijezde su u operi 'Začarani otok', svjetskoj premijeri inspiriranoj glazbenim pitoreskama iz 18. stoljeća i pričom čiji je autor Shakespeare. Uključuje arije i komade koje su skladali Handel, Vivaldi i Rameau.

Tu je i nova produkcija Mozartovog 'Don Giovannija' (29. listopada) i Gounodovog 'Fausta' (10. prosinca). Druga uloga sezone 'Anne Bolene' bit će u Massenetovom Manonu (7. travnja), a za izdvojiti je i Wagnerov 'Prsten Nibelunga' koji svoju spektakularnu kulminaciju dostiže u novoj produkciji 'Siegfrieda' (5. studenoga) i 'Sumraku bogova' (11. veljače). 'Siegfried' uključuje operne zvijezde Deborah Voigt, Garyja Lehmana, Erica Owensa, i Bryn Terfel, a Voigt, Lehman, i Owens pojavljuju se i u 'Sumraku bogova'.

Potpuni raspored prijenosa iz Metropolitana s popisom svih izvođača i dirigenata dostupan je na internetskim stranicama.