niže uspjehe

Nakon canneske rezidencije Cinéfondation, filmski projekt Hane Jušić primljen i na radionicu Script Lab

14.02.2020 u 16:44

Bionic
Reading

Drugi dugometražni igrani film Hane Jušić, 'Bog neće pomoći', izabran je među 20 projekata koji će sudjelovati na ovogodišnjoj radionici Script Lab za razvijanje scenarija.

Prva radionica održava se od 19. do 25. ožujka u gradu Lavovu u zapadnoj Ukrajini, druga od 22. do 29. lipnja u Helsinkiju u Finskoj, a treća na Torino Film Lab Meetingu od 16. do 21. studenog, najavio je Hrvatski audiovizualni centar.

'Bog neće pomoći' je priča o Čileanki Teresi koja dolazi u selo podno Dinare s posmrtnim ostacima supruga tražeći njegovu hrvatsku obitelj kako bi ga pokopala. Pronalazi muževljevu sestru i braću i počne se aklimatizirati i snalaziti u selu i u porodici, no stvari nisu onakve kakvima se čine.

Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, a osim Hrvatskog audiovizualnog centra, film je u fazi razvoja podržao i RE-ACT koji podupire hrvatsko-slovensko-talijanske koprodukcije.

Zagrebačka Kinorama taj film razvija u suradnji sa slovenskom producentskom kućom Gustav film te talijanskom kućom TICO Film Company.

Radionica Script Lab namijenjena je debitantskim dugometražnim projektima, ali i projektima autora koji iza sebe imaju već jedan dugometražni film. Program se sastoji od tri radionice u trajanju od tjedan dana te dvije online sesije, a namijenjen je samim počecima rada na scenariju.

Autori će svoje projekte razvijati s nizom profesionalaca, scenaristima Philippeom Barrièreom iz Francuske i Rasmusom Horskjærom iz Danske te story editorima Franzom Rodenkirchenom, Françoise von Roy (Njemačka) i redateljicom, scenaristicom i story editoricom Mariom Solrun s Islanda.

Prošle godine na istoj je radionici sudjelovala Dubravka Turić sa svojim dugometražnim projektom 'Nosorog'.

Nagrađivana redateljica Hana Jušić nedavno je s istim filmom primljena i u cannesku rezidenciju Cinéfondation, koja se od 2. ožujka do sredine srpnja održava u Parizu.