PROSTOR U CENTRU RIJEKE

Nakon 70 godina HRT izbacio muzej iz Malog salona, treba im za Europsku prijestolnicu kulture

24.07.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon što je 70 godina služio kao izložbeni prostor i jedan od prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, riječki Mali salon zatvara svoja vrata

Opunomoćenik ravnatelja MMSU Ivo Matulić za Novi list je rekao kako ih je HRT prije mjesec i pol dana obavijestio da televizija ima kratak vremenski period kako bi prostor preuredila i prenamijenila u studio za praćenje programa Europske prijestolnice kulture.

'Rečeno nam je kako imamo tri mjeseca da se iselimo iz prostora. Održali smo sastanak s ravnateljem Poslovne jedinice Programa HRT-a, Renatom Kunićem na kojem smo tražili produljenje roka ili dogovor da prostor koristimo zajednički, međutim nismo uspjeli naći zajednički jezik', kaže Matulić, koji dodaje kako im je jasno rečeno kako im prostor neće biti vraćen na korištenje ni nakon što se projekt Europske prijestolnice kulture završi.

  • +6
Kandidatura Rijeke za EPK Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dodatni problem uz otkaz prostora je nemogućnost održavanja tri planirane izložbe koje su do kraja ove godine trebale biti postavljene u Malom salonu i to kao dio predprograma Europske prijestolnice kulture, piše Novi list.