SLAVLJE UZ PREMIJERU

Nakon 26 godina zadarsko Kazalište lutaka seli u novu zgradu

24.11.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Kazalište lutaka Zadar je iz Odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra dobilo uporabnu dozvolu koje lutkarima konačno omogućuje useljenje u novu zgradu, potvrdila je direktorica Iris Pavić Tumpe

Polovicom prosinca poznato zadarsko Kazalište lutaka nakon 26 godina gradnje uselit će u novu zgradu.

'Useljenje u novu zgradu svečano ćemo proslaviti premijerom predstave 'Drago Č. i tvornica čokolade' u režiji Zlatka Svibena. Glazbu je skladao Darko Hajsek, a scenografiju potpisuje Željko Zorica, inače autor poznatog 'Bemba'", rekla je ravnateljica Iris Pavić Tumpa, dodavši da će useljenje i premijera biti polovicom prosinca.

Na objektu se još dovršavaju manji radovi na krovištu, čija je obnova ovih dana završena. Za useljenje je potrebno još unijeti opremu i predstave u novoj dvorani mogu početi, istaknula je direktorica.

Zadarski lutkari sutra će sudjelovati na svečanosti dodjele Nagrade hrvatskoga glumišta u zagrebačkom HNK, a njihova predstava 'Michelangelo Buonarroti' nominirana je u četiri kategorije: za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji drame, za najbolju režiju, najbolju kostimografiju i najbolju scenografiju.