'SKRIVENA LJUBAV'

Najemotivniji film godine, prozvan 'savršenom ljubavnom pričom', stiže u domaća kina

11.01.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Hvaljeni film talijanskog redatelja Luce Guadagnina 'Skrivena ljubav', s Armie Hammerom i Timothéejem Chalametom u glavnim ulogama, u domaća kina stiže 1. veljače

Ljeto je i rane su 80-e. Sedamnaestogodišnji Elio praznike namjerava provesti u ugodnom opuštanju u obiteljskoj vili na sjeveru Italije. Plivanje, druženje s prijateljima i upijanje sunca jedini su planovi koje ima, no oni padaju u vodu kada im se na odmoru pridruži zgodni Oliver, student Eliova oca arheologa. Oliverova šarmantna pojava izbacit će ga iz ravnoteže i u njemu probuditi neočekivanu i snažnu privlačnost.

  • +6
Skrivena ljubav Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Continental Film

'Skrivena ljubav' ('Call Me By Your Name'), film o sazrijevanju i prvoj ljubavi treći je dio Guadagninove svojevrsne trilogije o žudnji ('Ja sam ljubav', 'Rasprskavanje'). Scenarij  prema romanu američkog pisca Andréa Acime 'Call Me By Your name' napisao je legendarni scenarist i redatelj James Ivory, poznat po nagrađivanim adaptacijama brojnih književnih klasika ('Soba s pogledom', 'Na kraju dana'). Film je snimljen na 35-mm vrpci, što senzualnu sanjivost osunčanog talijanskog krajolika čini još više neodoljivom.

Glume Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman i Peter Spears. 

Film 'Skrivena ljubav', kojeg su proglasili 'savršenom ljubavnom pričom' i najemotivnijim filmom godine, zaradio je i tri nominacije za Zlatni globus te četiri za nagradu BAFTA. Jedan je od ozbiljnijih kandidata i za Oscara, prije svega u kategoriji najboljeg filma i glumca, gdje se istaknuo mladi Timothée Chalamet.

U domaća kina stiže 1. veljače.