34. SKAZ

Najbolje predstave kazališnih amatera

01.04.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Stručno povjerenstvo 34. SKAZ-a odabralo je šest predstava koje će sudjelovati na 14. po redu Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera

Stručno povjerenstvo 34. SKAZ-a (Susreti kazališnih amatera Zagreba) u sastavu Dubravka Crnojević Carić, Jelena Popović Volarić i Hrvoje Ivanković, nakon 30 odgledanih predstava, odabralo je šest najboljih.

Na 14. festivalu zagrebačkih kazališnih amatera bit će odigrane 'Mi ovdje njegujemo dobre odnose' redatelja Zoran Skalickog u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava, 'Priča o našem Zagrebu' u režiji Tanje Kojić i izvedbi kazališne skupine Vlak, 'Legenda o čarobnoj djetelini' u režiji Doris Dobranić, koju izvodi kazališna grupa Ludus pokus Kulturnog centra Pešćenica, 'Svako' redateljice Ivone Tomić i izvedbi družina Lukas, 'Tramvaj' u režiji Ines Škuflić i izvedbi Dramskog studia ZKM-a i 'Lisac u kokošinjcu' Teatra Gaudeamus Kulturnog centra Pešćenica u režiji Vedrana Strassera i Zorana Babića.

Festival zagrebačkih kazališnih amatera održat će se 7. i 8. travnja u Kulturnom centru Pešćenica. Festival dodjeljuje nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji tekst festivala. Pratit će ga i Damir Mađarić, selektor državnog festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Starom Gradu na Hvaru od 27. do 30. svibnja 2010. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.