OD 24. DO 26. KOLOVOZA

Najavljeno 3. izdanje Varaždinskih kazališnih večeri

14.06.2017 u 18:15

Bionic
Reading

Varaždinske kazališne večeri, koje će se u dvorištu Županijske palače održavati subotama od 24. lipnja do 26. kolovoza, u svome trećem izdanju ponudit će deset komedija Kerekesh teatra i gostujućih kazališta, najavljeno je na konferenciji za novinare

Otac i sin Kerekeš, Ljubomir i Jan, organizatori manifestacije, najavljuju da će dvorište Županijske palače u Varaždinu odjekivati smijehom svake subote od 21 sat, a ovogodišnja novost je i premijerna izvedba. Riječ je o novoj predstavi Kerekesh teatra 'Pokopaj me nježno'.

3. Varaždinske kazališne večeri Kerekesh teatra počinju 24. lipnja s predstavom 'Ljubaf', a 1. srpnja gostovat će Kulturna udruga GFUK s predstavom 'Nikad nije prekasno'. Slijedit će tri predstave Kerekesh teatra - 'Očeš nečeš, doktor' 8. srpnja, 'Skupština' 15. srpnja i 'Ufuraj se i pukni' 22. srpnja. 

Kazalište Oberon iz Koprivnice gostovat će u Varaždinu 29. srpnja s predstavom 'Nori krtica Martin'. Kerekesh teatar vraća se 5. kolovoza s predstavom 'Sve u tri…', a potom, 12. kolovoza, gostuje Kazališna skupina Gemišt s 'Pozdravom iz Remetinca'. 'Dimnjačar' Kerekesh teatra je na programu 19. kolovoza, a 3. Varaždinske kazališne večeri završavaju s premijerom 'Pokopaj me nježno' u petak, 25. kolovoza, i reprizom dan kasnije.

'U novoj predstavi radi se o grobarima i opet svojevrsnoj komediji s dozom satiričnosti, aktualnih tema, maloga čovjeka i situacija koje neizbježno kompliciramo. Vjerujem da će publika uživati i da će valna duljina kvalitete i dalje ostati prepoznata od publike',  kazao je autor predstave Ljubomir Kerekeš.

'Vjerujem da će svih 230 mjesta u dvorištu Županijske palače biti rasprodano u svih 11 termina. Snizili smo cijene ulaznica kako bi i umirovljenici i studenti mogli doći na kazališne predstave', rekao je Jan Kerekeš te dodao da u Varaždinu postoji velik interes i za pučki teatar i za performanse i za suvremeni ples te da je potrebno da se kulturnjaci, Grad i Županija međusobno podupiru na ovakvim projektima.

Podršku 3. Varaždinskim kazališnim večerima potvrdile su županijska vijećnica Natalija Martinčević, koja je istaknula da Varaždin uz Hrvatsko narodno kazalište ima i brend Kerekesh teatra, te zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica istaknuvši da su Varaždinske kazališne večeri obogaćenje ljetne kulturne ponude.