RED DOT

Nagrađene ideje hrvatskih dizajnera

10.12.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Ovogodišnju europsku nagradu za dizajn Red Dot, čija se svečana dodjela održala 9. prosinca, osvojili su u velikoj međunarodnoj konkurenciji i hrvatski dizajneri, izvijestila je zagrebačka agencija Tridvajedan, jedan od četvero dobitnika

Agencija Tridvajedan nagrađena je za godišnji izvještaj '365/21246' tvrtke Ericsson Nikola Tesla, sa svjetlećim porukama i UV lampicom čime podsjećaju na tog velikog znanstvenika.

Nagrađeni su još i Studio Cuculić, za vizualni identitet trgovine slavonskih delicija 'Slavonica' i za seriju etiketa za vinariju 'Kos', Studio International za etno plakate Hrvatske turističke zajednice, te dizajnerica Ksenija Jurinec za dizajn ambalaže maslinovog ulja 'Oleum viride'.

Svi nagrađeni radovi bit će objavljeni u godišnjaku "Red Dot 2009/2010." i na njihovim internet stranicama.

Agenciji 'Tridvajedan' to je treća nagrada 'Red Dot', prvu je osvojila 2006. za vizualni identitet oleoteke 'Uje', a drugu 2008. za godišnji izvještaj 'Mladi Talentirani Profesionalni' Ericsson NT.

Na ovogodišnji Red Dot, jedno od najvećih dizajnerskih natjecanja na svijetu, prijavilo se 6112 radova, a nagrađeno je njih 500. Organizator natjecanja je Dizajn centar iz Essena u Njemačkoj.