GAVELLA U TIVTU

Nagrade za Kvrgića i 'San ivanjske noći'

21.07.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Predstava Gradskog dramskog kazališta Gavella (GDK) 'San Ivanjske noći' Williama Shakespearea, u režiji Aleksandara Popovskog proglašena je najboljom predstavom četvrtog festivala Mediteranskog teatra 'Purgatorije' u Tivtu

Predstava 'San Ivanjske noći', grand prix festivala ravnopravno dijeli s predstavom 'Mletački trgovac' Williama Shakespearea, u režiji Egona Savina i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, priopćeno je iz Gavelle.

U obrazloženju žirija za dodjelu nagrada, uz ostalo, se ističe da je predstava 'San Ivanjske noći' vatromet mašte ostvaren zahvaljujući izuzetnom redateljsko- scenografskom mišljenju iz kojeg je proistekla živa i uzbudljiva igra ansambla predstave, koja je publiku prenijela iz realnog prostora i vremena u dimenzije istinske kazališne čarolije.

Nagradu za glumačku bravuru festivala Mediteranskog teatra 'Purgatorije' osvojio je Pero Kvrgić za ulogu Puka u 'Snu Ivanjske noći'. U obrazloženju žirija za tu nagradu se ističe da je visoki umjetnički domet predstave ostvaren zahvaljujući nadahnutom igrom perfekcionista i maestra glume kakav je Pero Kvrgić.

Na festivalu su, u natjecateljskom dijelu, sudjelovala kazališta iz Italije, Srbije, Hrvatske i jedna međunarodna koprodukcija, navodi se u priopćenju.