NAGRADE SLOBODNE DALMACIJE

Nagrada za životno djelo dodijeljena Andriji Pivčeviću, a Ivanu Gliboti Crnom godišnja nagrada Jure Kaštelan

17.06.2019 u 22:59

Bionic
Reading

​Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer u splitskoj Galeriji umjetnina svečano je proslavljen 76. rođendan Slobodne Dalmacije

​U području umjetnosti nagradu za životno djelo Emanuel Vidović je dobio Andrija Pivčević, a godišnju nagradu Jure Kaštelan Ivan Glibota​ Crni, dok je za znanost nagrad​a​ za životno djelo Frane Bulić dodijeljena​ fra Hrvatinu Gabrijelu Jurišiću, a godišnja nagrada Kruno Prijatelj Ozrenu Polašeku.

U novinarstvu su nagrade dobili Stipe Božić i to nagradu za životno djelo Joško Kulušić, te Vladimir Urukalo godišnju nagradu Miljenko Smoje.

U svom obraćanju glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor je podsjetio kako ta novina danas ima puno portala i lokalnih listova te da je predstavljaju mnoge konferencije.

​Nagrađeni ​Stipe Božić​, koji je davne 1979. bio proglašen sportašem Dalmacije, a večeras dobio nagradu za životno djelo, izjavio je kako nagradu nije očekivao te da 'ne zna što im bi u ovoj eri suvremenog novinarstva'.

  • +17
Slobodna Dalmacija dodjelom nagrada proslavila 76. rodjendan Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Podsjetio je kako je za Slobodnu Dalmaciju pisao sa najviših vrhova svijeta, s polova, iz pustinja i Tibeta, te da se čini kako je to ipak imalo nekakvog odjeka na publiku i novinare koji su to tada pratili.

​Svojom prvom nagradom večeras se 'okitio' novinar Vladimir Urukalo koji se zbog toga dobro osjeća jer, kako je rekao, uvijek je najljepše kada te tvoji priznaju.