klasika, rock i nogomet

Nabrijavanje pred tekmu: Evo kako legendarni Prlja i riječki simfonijski orkestar slave prvaka

31.05.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke, aktualni prvaci Hrvatske, igraju u srijedu i u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u Varaždinu, a tim povodom riječko Hrvatsko narodno kazalište pohvalilo se novim spotom koji su za navijački hit 'Način života' snimili orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca i riječki roker Prlja (Let 3), a pod dirigentskim vodstvom finskog maestra Villea Matvejeffa, glavnog gosta dirigenta Opere riječkog HNK

Kao čestitku za naslov prvaka koja ih je dočekala poslije povratka u Rijeku članovi orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u suradnji sa Zoranom Prodanovićem Prljom, pjevačem legendarne grupe Let 3, snimili su navijačku pjesmu 'Način života', koja je izazvala pravo oduševljenje i euforiju tisuća navijača u noći velikog riječkog slavlja i munjevito se proširila društvenim mrežama.

Snimanje spota za riječkog prvaka Izvor: Promo fotografije / Autor: HNK

Inicijator nove, koncertne verzije riječke navijačke pjesme i snimanja spota je violončelist Petar Kovačić, inače ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca, dok orkestraciju potpisuje član riječkog orkestra, također violončelist David Stefanutti. Autor spota je pak solist riječke Opere, tenor Voljen Grbac.

'Na taj način riječko kazalište ponovno pomiče granice te iz kazališne zgrade izlazi, sa svojim sugrađanima, na ulice grada', kažu u riječkom kazalištu koje je snimku i pustilo u svijet na dan kada Rijeka igra s Dinamom u Varaždinu.

Način života Autor: HNK Rijeka