POLICIJSKA PROCJENA

Na programu otvaranja godine EPK u Rijeci čak 20.000 posjetitelja

02.02.2020 u 17:19

Bionic
Reading

Policija je procijenila kako je na otvaranju godine EPK u Rijeci bilo oko 20.000 građana i gostiju

Na programu otvaranja godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci sa središnjim programom ‘Opere industriale’ u luci nazočilo je ukupno 20.000 Riječana i gostiju, procjena je policije i organizatora, priopćila je policija po čijoj je ocjeni sve prošlo bez incidenata i u dobrom sigurnosnom ozračju.

Iako je sama manifestacija protekla mirno, primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je da je u gradu zabilježeno nekoliko incidenata.

U Adamićevoj ulici je ozlijeđen muškarac koji je zatim umro u KBC Rijeka, a policija je u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke u subotu od 12 do 24 sata.

Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. One su im privremeno oduzete, a tome će policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti, javila je policija.

Nešto poslije ponoći, 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te pao i ozlijedio se pa je prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

U cjelodnevnom i cjelonoćnom programu otvaranja godine EPK u Rijeci održano je 70 događanja na 30 lokacija u središtu grada.

  • +3
Poznati na svečanom otvorenju Europske prijestolnice kulture Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL