DAN OTVARANJA

Muzeji i galerije najavljuju uzbudljivo izložbeno proljeće

10.03.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Zagrebački muzeji i galerije najavljuju uzbudljivo izložbeno proljeće, a samo u četvrtak će se otvoriti šest izložaba, među kojima su i T-HTnagrada@MSU.hr u Muzeju suvremene umjetnosti i muzeološki kompleksna izložba '45. u Hrvatskom povijesnom muzeju

Relevantan presjek trenutačnog stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti možete pogledati na devetom izdanju izložbe T-HTnagrada@MSU.hr koja će se u Muzeju suvremene umjetnosti otvoriti u 20 sati.

Pregled godine koja je u mnogim aspektima političkoga i društvenog života bila razdjelnica hrvatske povijesti, donosi muzeološki kompleksna izložba '45., koja će se u Hrvatskom povijesnom muzeju otvoriti u 19 sati.

U Muzeju za umjetnost u 20 sati otvara se izložba 'Figura i ornament: Barok - Johannes Komersteiner i njegov krug' na kojoj će se po prvi put predstaviti i djela sljedbenika rodonačelnik baroknog stila u kiparstvu sjeverne Hrvatske.

Zanimljivo viđenje životne tvari vode članova sekcije za fotografiju Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) moći će se pogledati na izložbi 'Voda 2016' koja će se u Studio Moderne galerije Josip Račić otvoriti u 19 sati. Izložbom se obilježava Svjetski dan voda, 22. ožujka, do kada se izložba ostaje otvorena.

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Galeriji Bačva otvorit će se u 19 sati izložba 'Društvo spektakla' inspirirana alternativnim umjetničkim praksama i predavanja o nasljeđu Guy Debordovog djelovanja. Na izložbi se predstavljaju Siniša Labrović (HR), Vlasta Delimar (HR), Martina Miholić (HR), Zlatko Kopljar (HR), Kristian Kožul / Damir Žižić (HR), Khaled Hafez (EG), Gintautas Mažeikis (LT), Luise Kloos (AT) i Giovanni Morbin (IT).

Modna dizajnerica Tihana Mikša Perković nadahnuće pronalazi u narodnim nošnjama iz raznih hrvatskih krajeva i interpretira ih suvremenim tehnikama obrade tekstila. Svoje radove predstavit će na izložbi 'Past... at last' koja se otvara u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.