SLATKA OSVETA

Muzej prekinutih veza oduševio Amerikance

04.03.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Muzej prekinutih veza gostovat će u muzeju Blaffer Sveučilišta u Houstonu, a američki mediji oduševljeni su projektom te sve zainteresirane pozivaju na darovanje vlastite ljubavne ostavštine

'Osveta nikad nije bila toliko slatka', riječi su kojima američki mediji najavljuju izložbu Muzeja prekinutih veza u muzeju Blaffer Art.
O popularnosti Muzeja prekinutih veza mnogo se pisalo i prije no što je dobio vlastiti prostor u Zagrebu, prošle godine. Projekt čije početke su obilježile upravo putujuće, inozemne izložbe, u svibnju će gostovati u Houstonu, gdje već sada izaziva veliki interes javnosti i medija.

Ususret izložbi, američki mediji pozvali su sve voljne da komadić svoje prošlosti u vidu igračke, nekog komada odjeće ili bilo čega što predstavlja ostatak njihova ljubavnog brodoloma, doniraju muzeju te time postanu dio globalne emocionalne povijesti.
Kao primjer čudnovate emotivne ostavštine portal Culturemap.com navodi protezu za nogu, iz stalnog muzejskog postava, koja je pripadala bivšem vojniku čija veza s medicinskom sestrom nije imala sretan svršetak.

Idejni začetnici muzeja Olinka Vištica i Dražen Grubišić u SAD-u će održati predavanje na temu Muzeji budućnosti. Kao potvrda za njihov rad stigla je i nedavna nominacija za nagradu Europski muzej godine, za koju se natječe i Muzej suvremene umjetnosti.