KERUM O NOVOM INTENDANTU:

'Mucalo možda nema iskustva, ali...'

09.06.2010 u 16:15

Bionic
Reading

U stanci današnje sjednice splitskoga Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Kerum podupro je odluku Kazališnog vijeća splitskoga HNK kojom se Gradskom vijeću predlaže imenovanje pjevača Duška Mucala za intendanta te kazališne kuće

'Mislim da je Mucalo dobar izbor jer on ne stvara podjele među građanima i ljudima, nego stvara mostove', izjavio je Kerum novinarima. O imenovanju Mucala za intendanta splitskoga HNK glasovat će se na kraju sjednice u sklopu posljednje, 36. točke dnevnog reda.

Po Kerumovim riječima, bitno je to što je Mucalo ekonomske struke.

'Mucalo poznaje financije i mislim da će dovesti u red stanje u splitskome HNK', rekao je Kerum, dodajući kako on možda i nema iskustva u kazalištu, ali će kao kandidat 'sa strane' uspjeti popraviti situaciju u tom kazalištu.

Odgovarajući na vijećnička pitanja na sjednici Gradskog vijeća splitski gradonačelnik je rekao kako će zbog vladinih mjera ekonomske politike, koje su, po njegovu mišljenju, centralističke, Split ove godine imati 70 milijuna kuna prihoda manje nego prošle godine.

Također je rekao kako Park mladeži - stadion novoga prvoligaša, Radničkoga nogometnog kluba (RNK) Split - ne zadovoljava uvjete za prvoligaško natjecanje te je grad novome prvoligašu ponudio da igra utakmice na Hajdukovu stadionu Poljudu.

Na Parku mladeži nužni su građevinski radovi kako bi se uklonile manjkavosti i omogućilo dobivanje licencije za prvoligaške utakmice. No, ustvrdio je Kerum, grad ne može izdati dozvolu za građevinske radove na tom stadionu zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Gradska uprava godinama tvrdi da su zemljište i nekretnine Parka mladeži u gradskom vlasništvu, a s druge strane, većinski vlasnici RNK Split braća Slaven i Jozo Žužul također polažu pravo vlasništva nad tom imovinom.