ČAK 12

Mračnoj bajci 'Oblik vode' najviše nominacija za ovogodišnju BAFTA-u

10.01.2018 u 10:45

Bionic
Reading

Romantična mračna fantazija 'Oblik vode' meksičkog redatelja Guillerma del Tora osvojila je najviše nominacija za filmsku nagradu Britanske akademije filmskih znanosti i umjetnosti (BAFTA), čak 12, objavljeno je 9. siječnja

Impresivan film majstora fantazije, redatelja Guillerma del Tora, koji je prije nekoliko dana osvojio Zlatni globus za režiju, 'Oblik vode', govori o Sally Hawkins, zaposlenici u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja tamo otkriva neobičo biće. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. 

Britanska ratna drama 'The Darkest Hour' i američka komedija 'Tri plakata izvan grada' imaju po devet nominacija, a 'Blade Runner 2049' i 'Dunkirk' po osam.

Sally Hawkins u 'Obliku vode' i Frances McDormand u 'Tri plakata izvan grada' među nominiranima su za glavnu žensku ulogu, a Daniel Day-Lewis i Gary Oldman za portret Winstona Churchilla u 'The Darkest Hour' za mušku. 

'Oblik vode', pobjednik ovogodišnje Venecije, nominiran je i za najbolji film, a Guillermo del Toro za režiju i za scenarij.

Christopher Plummer nominiran je za sporednu mušku ulogu za portret naftnog tajkuna Paula Gettyja u 'Sav novac svijeta' kojeg je izvorno glumio Kevin Spacey, ali ga je redatelj Ridley Scott potpuno izrezao iz filma nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Plummer je svoje scene snimio naknadno, samo mjesec dana prije zakazanog izlaska filma u distribuciju.

Uručenje britanskih nagrada bit će idući mjesec.