ANTONIO PICUKARIĆ:

'Moj uzor Ante Sorić bio je pravnik po struci'

09.10.2015 u 10:49

Bionic
Reading

Novi ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić najavljuje programski zaokret i u prvi plan stavlja blockbuster izložbe kakve je u ovaj prostor dovodio i znameniti ravnatelj Ante Sorić

Picukarić, koji je po struci ekonomist, a ne povjesničar umjetnosti što bi mnogi očekivali za funkciju koju obnaša, podsjeća u Jutarnjem listu da je Ante Sorić bio po struci pravnik, a da su njegove blockbuster izložbe znale dovoditi i nekoliko stotina tisuća posjetitelja.

'Galerija Klovićevi dvori specijalizirana je za takvu vrstu izložbi, i to je ono što publika od nas očekuje i što uostalom i privlači publiku', kaže Picukarić i dodaje da je svjestan da su galeriji potrebni različiti mediji, ali da je nedopustivo da u jednom trenutku u galeriji paralelno bude pet fotografskih izložbi.

Podsjetimo, Upravno vijeće izabralo je Antonija Picukarića za novog ravnatelja Galerije Klovićevi dvori na drugom, ponovljenom natječaju na koji su pristigle prijave triju kandidata.

Picukarić je dosad bio voditelj marketinga ovog muzeja, a donedavno i član Upravnog vijeća Klovićevih. Na čelu ove ugledne galerijske ustanove zamijenit će dosadašnju v. d. ravnateljice Jasminu Bavoljak, a prema proceduri njegov izbor treba još potvrditi Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.