USPJEH KREATORA SOUTH PARKA

Mjuziklu 'Knjiga Mormona' devet Tonyja

13.06.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Satirični mjuzikl 'Knjiga Mormona' (The Book of Mormon) osvojio je u nedjelju devet američkih kazališnih nagrada Tony, uključujući i onu za najbolji mjuzikl, javljaju agencije.

Autori predstave o dvojici putujućih mormonskih misionara su Trey Parker i Matt Stone, inače mnogo poznatiji u televizijskom svijetu kao kreatori 'South Parka'. 'Knjiga Mormona' osvojila je, između ostaloga, i nagrade za najbolju režiju mjuzikla, najbolju glazbu, libreto i nagradu za najbolju glumicu u sporednoj ulozi u mjuziklu.

Pet Tonyja, uključujući i onaj za najbolju dramu, osvojila je predstava 'War Horse'. Najbolji glumac u drami je Mark Rylance ('Jerusalem'), a glumica Frances McDormand ('Good People').

Nagrade Tony dodjeljuju se za najbolja kazališna ostvarenja na Broadwayju. Ove je godine dodjela održana po 65. put uz voditelja Neila Patricka Harrisa (zvijezda serije 'Kako sam upoznao vašu majku').

Jednu od nagrada, za najbolju sporednu žensku ulogu u drami, dobila je i poznata filmska glumica Ellen Barkin i izjavila da joj je to najbolji trenutak u glumačkoj karijeri.

Najskuplja predstava u povijesti Broadwayja, mjuzikl 'Spiderman', za koji su glazbu napisali Bono i The Edge, obilježen brojnim tehničkim poteškoćama, povredama glumaca i poraznim kritikama, nije ove godine ušao u konkurenciju za nagrade zbog višestrukih kašnjenja premijere. 'Nas dvojica smo nekad bili slavni jer smo iz U2', našalio se Bono, koji je došao na dodjelu nagrada.

Intervju s Treyem Parkerom i Mattom Stoneom