POTIČE KREATIVNOST

Mjuzikl 'Mi o vuku' na bolskom teatru pod zvijezdama

17.08.2019 u 19:22

Bionic
Reading

Dječja predstava mjuzikl 'Mi o vuku', komedija koja baca novo svjetlo na poznate priče i time potiče kreativnost kod djece, ali i toleranciju te osjećaj za pravdu, bit će izvedena na daskama kazališta Teatrin na ovogodišnjem odlično posjećenom bolskom teatru pod zvijezdama

Predstava će biti izvedena u nedjelju 18. kolovoza s početkom u 20,30 sati dolazi, priopćila je u subotu Služba za odnose s javnošću 'Bolskoga lita'.

Riječ je o mjuziklu B GLAD produkcije koja je ostvarila brojne uspješne i nagrađene projekte i donijela na kazališne daske dašak Broadwaya, a u njoj glume Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan.

Kako je istanuto, ovaj mjuzikl na potpuno nov način pristupa poznatim bajkama, koje stavlja u suvremene okvire u kojima su i djeca i odrasli bombardirani kojekakvim informacijama s reklama i društvenih mreža. Trendovi suvremenih tehnologija danas ukazuju na potrebu jedne važne stvari koju nerijetko ignoriraju i odrasli i djeca, a to je - kritičko razmišljanje.

Predstava je namijenjena za djecu u dobi od tri godine do nižih razreda osnovne škole koja će tako, navedeno je, moći doznati je li zli vuk zaista pojeo bakicu, tri praščića i sedam kozlića Ili je Crvenkapica malo previše pod utjecajem Facebooka, Instagrama i televizije. Doznat će i što je u stvari prava istina u svim pričama o vuku kad se Crvenkapica i Vuk napokon sretnu licem u lice.

Djeca mogu naučiti i vrijednost prijateljstva i povjerenja, važnost osobnoga kontakta i komunikacije u odnosu na komunikacije na društvenim mrežama. Autor predstave je Igor Weidlich, redatelj Robert Bošković, a koreografiju potpisuje Manuela Svorcan.

Predstave za djecu i odrasle dio su programa kulturne manifestacije 30. "Bolsko lito" koje kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.