NADAHNUT VOJNIČKIM ODORAMA

Miron Milić u zagrebačkom MSU predstavlja 'Kongres sjena'

14.11.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Umjetnik Miron Milić u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 20. studenoga otvara izložbu 'Kongres sjena', koja predstavlja vizualno istraživanje vojnih odora

U novom ciklusu radova pod nazivom 'Kongres sjena' Miron Milić zaokupljen je imaginarijem uniformi i odlikovanja, stoji u najavi izložbe koja u MSU traje do 9. prosinca. Kustosica je Ivana Kancir.

  • +2
Miron Milić, Kongres sjena Izvor: tportal.hr / Autor: Miron Milić/MSU

'Kako podsjeća i naziv ciklusa, okruženi smo važnim skupovima i maglovitim zaključcima donesenim od strane samouspostavljenih autoritetita kojima je u inauguraciji pripomogla i posvemašnja kako naša tako i njihova pragmatičnost, a povlače, i sve je izglednije da će i ubuduće nastaviti povlačiti, konce svakidašnjeg', navodi Kancir.

Miron Milić rođen je 1980. u Vinkovcima. Diplomirao je 2006. na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na grafičkom odjelu u klasi profesora Miroslava Šuteja. Sudjelovao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od nagrada posebno se ističe Nagrada Porin za najbolje likovno oblikovanje. Trenutno se bavi crtanjem autorskih radova, ilustracijom i street artom (Zagreb, Rijeka, Šibenik, Ljubljana, Moskva, Marseille, Heillbron). Djeluje kao samostalni umjetnik i član je HDLU-a i HZSU-a te art kolektiva AKC Medika iz Zagreba. Živi i radi u Zagrebu.