HNK IVANA PL. ZAJCA RIJEKA

Mira Furlan predstavila legendarnu američku redateljicu Anne Bogart

14.02.2020 u 20:33

Bionic
Reading

Legendarnu američku redateljicu Anne Bogart, koja je roman 'Sluškinjina priča' postavila kao operu, predstavila je u petak u foyeru HNK Ivana pl. Zajca glumica Mira Furlan.

U razgovoru je sudjelovao i intendant riječkog HNK Marin Blažević. Povod razgovoru je gostovanje Anne Bogart u riječkom Kazalištu koje po prvi puta u povijesti postavlja Wagnera u vlastitoj produkciji.

Anne Bogart je nagrađivana redateljica opernih i drugih kazališnih predstava, autorica knjiga o kazalištu i kulturnoj politici te je vrlo aktivna u društvenim pitanjima.

Riječko Kazalište odabralo je upravo Anne Bogart da režira prvu Wagnerovu operu uprizorenu u Rijeci, ujedno i prvu operu EPK programa, 'Tristan i Izolda', čija je premijera na rasporedu 22. veljače.

Mira Furlan, bila je jedna od najpopularnijih glumica osamdesetih godina i odigrala brojne uloge u kazalištu, na filmu i televiziji. Ostvarila je nezaboravne uloge u filmovima kao što su 'Otac na službenom putu' E. Kusturice, 'U raljama života' i 'Za sreću je potrebno troje' R. Grlića te u televizijskim serijama, kao što su 'Velo misto', 'Nepokoreni grad', 'Vučjak' i “Bolji život'.

  • +2
Anne Bogart i Mira Furlan Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Početkom 90-ih emigrirala je u Sjedinjene Američke Države iz političkih razloga i tamo je nastavila uspješnu karijeru. Povremeno se vraća u Hrvatsku kako bi radila na pojedinim projektima.