NAGRADNJAČA

Mihail Sinkevič i Kiril Rodin u Lisinskom

23.05.2011 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon briljantnoga Sergeja Antonova, završnim koncertom Plave oktave dobili smo jedinstvenu priliku uživati u nastupu još jednoga sjajnog ruskog violončelista. U petak 27. svibnja u Zagreb stiže zlatni ruski violončelist Kiril Rodin i izvodi brušeni biser romantičke literature - jedan i neponovljivi Koncert za violončelo njemačkog majstora Roberta Schumanna! A tportal.hr poklanja dvije ulaznice jednom čitatelju

Zvuči gotovo nezamislivo da su violončelisti Schumannova doba odbili izvoditi ovu skladbu, koju danas smatramo nezaobilaznim ostvarenjem violončelističke literature. Tek su ga veliki violončelisti prve polovice 20. stoljeća Grigorij Pjatigorski i Pablo Casals uzdigli na pijedestal koji mu i pripada. Danas je Schumannov Koncert bez sumnje must have na repertoaru svakoga iole uglednijeg violončelista, a kao i nekad i dalje zahtijeva izvorne glazbenike poput Kirila Rodina, koji će i znati i umjeti iznijeti sve njegove jedinstvene kvalitete.

Uzbudljivu večer s doista puno dobre glazbe ugledni ruski maestro Mihail Sinkevič, dirigent slavnoga Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, otvorit će još do jučer izgubljenom suitom iz opere Amfitrion Borisa Papandopula, a nastaviti remekdjelima ruskoga simfonijskog repertoara: dramatičnom orkestralnom slikom Noć na pustoj gori Modesta Petroviča Musorgskog i fantastičnom uvertirom-fantazijom Romeo i Julija Petra Iljiča Čajkovskog. Večer zlatnoga sjaja očekuje nas uz Kirila Rodina i maestra Sinkeviča u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije! Jednostavno - zlatno i nezaboravno!

Dvije ulaznice osvojio je Krunoslav Poljak

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.