USKORO U ZKM-u

Mickey Mouse u premijernoj izvedbi 'Evite'

11.05.2009 u 11:09

Bionic
Reading

U dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih 17. svibnja, s početkom u 20 sati bit će održana premijera predstave 'Evita', u režiji Senke Bulić, prema tekstu Eva Peron, čiji je autor Copi

Riječ je o prvom postavljanju nekog Copijevog teksta u Hrvatskoj, ovoga puta obogaćenog fragmentima tekstova Heinera Müllera i Friedricha Nietzschea. Predstava 'Evita' nastala je u produkciji kazališta Hotel Bulić, a u njoj glume Nina Violić, Jelena Miholjević, Kristijan Beluhan, Darko Japelj i Miro Manojlović. Glazbu potpisuju Aleksandar Antić i Luka Barbić iz TBF-a.

Copi se bavi Evitom na groteskan i apsurdan način. Radnja prati posljednje dane života Evite koja boluje od smrtonosne bolesti. Njezina majka, Peron, jedan ministar i bolničarka pomažu joj umrijeti. No, zaplet poprima karakter trilera. Generali u čizmama od štrasa stavljaju otrov u čaše šampanjca. Njezina majka, hitno se vrativši s Azurne obale, krade njezin broj sefa u Švicarskoj. Gomila očekuje njezin leš kako bi ga kanonizirali. Međutim, Evita se priprema za bijeg. Prerušena u Mickeya Mousa bježi kroz kanalizaciju. Je li njezin rak stvaran? Je li riječ o državnom udaru? Protiv koga? Po običaju, žrtva je najmanje očekivana.