21. kvirinovi poetski susreti

Mićanoviću nagrada za doprinos poeziji, a najbolji mladi pjesnik profesor je fizike i kemije

09.06.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Branko Čegec, Darija Žilić, Sanja Baković, Delimir Rešicki i Krešimir Bagić samo su neki od autora koji gostuju na 21. Kvirinovim poetskim susretima koji će u Sisku trajati od 9. do 11. lipnja. Program se otvara 9. lipnja dodjelom nagrada laureatima, koji su ove godine Miroslav Mićanović, za ukupan doprinos domaćem pjesništvu te Goran Gatalica za knjigu poezije 'Kozmolom'.

Dobitnik ovogodišnje Plakete sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu, Miroslav Mićanović, napisao je dosad pet pjesničkih knjiga, od kojih je posljednja 'Soba Jacka Nicholsona' iz 2016. Osim toga je i dugogodišnji urednik časopisa Quorum. Goran Gatalica, inače profesor fizike i kemije, nagradu Kvirin za mlade autore, do 35 godina, osvojio je knjigom pjesama u prozi 'Kozmolom.

I Mićanović i Gatalica će u sklopu 21. Kvirinovih poetskih susreta sudjelovati i na glazbeno-poetskoj večeri  10. lipnja u Siscia Jazz Clubu, na kojoj će im se pridružiti Delimir Rešicki, Branko Čegec, Krešimir Bagić, Darija Žilić, Predrag Vrabec, Sanja Baković, Mima Juračak i mnogi drugi. U Matici će biti postavljena i izložba stripa 'Mrakci' akademskog slikara i grafičara Žarka Jovanovskog ,a sudionici ću u nedjelju zapaliti svijeće i položiti cvijeće na grobu Tee Benčić Rimay i Josipa Severa.

Kvirinovi poetski susreti održavaju se od 1996., u spomen na zaštitnika Siska svetog Kvirina.