KONCERTI U BEČU

Matej Meštrović na Festivalu hrvatske glazbe

19.11.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Hrvatski kompozitor i pijanist Matej Meštrović će nastupom na Festivalu hrvatske glazbe u Beču u četvrtak 19. studenog u 19 sati u dvorani Bawag obilježiti svoj veliki povratak na scenu nakon višemjesečnog izbivanja

Matej Meštrović nastupit će s pijanisticom Kristinom Bjelopavlović i Bornom Šercarom na udaraljkama, a predstavit će i nekoliko vlastitih kompozicija iz ciklusa 'Twenty fingers' za četiri ruke na jednom klaviru.

Meštrović i Bjelopavlović izvest će premijerno skladbu 'The Land of Lightness / Zemlja svjetlosti (Hercegovačka)' posvećenu Hercegovini, za koju su inspiracija bile fotografije Ive Pervana utkane u fotomonografiju 'Hercegovina – zemlja svjetlosti'.

Osim 'Hercegovačke', na Meštrovićevom repertoaru premijerno će se naći još pet njegovih kompozicija za 'dva klavira' - 'Childs Play 123-12-12', 'Carousell', 'Impressions From Oz', 'Cobra Dance' te 'East West'. Koncert je ujedno i najava notnog izdanja ciklusa 'Twenty Fingers' za dva klavira koje uskoro izlazi u produkciji Muzičkog informativnog centra u Zagrebu.

Dvorana Bawag u kojoj će se održati koncert majstorsko je djelo najznačajnijeg predstavnika bečke secesije u arhitekturi Otta Wagnera. Festival hrvatske glazbe u Beču organizira Muzički informativni centar, a do 1. prosinca Bečani i njihovi gosti će moći poslušati 11 vrhunskih koncerata hrvatskih glazbenika.