'SJAJNO MJESTO ZA NESREĆU'

Matanić u kazalištu režira Karakašev roman

21.12.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Dosad poznat kao filmski režiser, Dalibor Matanić prihvatio se kazališne režije predstave rađene prema romanu Damira Karakaša 'Sjajno mjesto za nesreću'

Predstava će biti premijerno izvedena 28. travnja sljedeće godine u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, u izvedbi glumačkog ansambla Hrvatske drame riječkog kazališta. Mataniću je to druga suradnja s Karakašem, s kojim je već radio film 'Kino Lika'. Roman 'Sjajno mjesto za nesreću' izdao je Sandorf, a riječ je o priči pisca iz Hrvatske koji preživljava na pariškim ulicama crtajući karikature za turiste. Ovom dvojcu pridružila se i Nina Mitrović koja je dramatizirala roman.

Domaća publika Matanića poznaje po brojnim uspješnim filmovima poput 'Fine, mrtve djevojke', 'Blagajnica hoće ići na more', 'Volim te', 'Sto minuta slave' i najnovijem 'Majka asfalta' koji trenutačno igra u kinima.

'Raditi u kazalištu za mene je golem izazov. Da mi je netko rekao prije dvije godine da ću režirati kazališnu predstavu, rekao bih mu da je lud', kaže Dalibor Matanić.