NA DUŽNOSTI OD RUJNA

Marko Torjanac ipak dolazi u šibenski HNK

10.06.2011 u 13:49

Bionic
Reading

Marko Torjanac dogovorio se sa šibenskom Gradskom upravom i odlučio je povući jučerašnju odluku o vraćanju mandata za ravnatelja šibenskoga HNK te na čelo tog kazališta dolazi 1. rujna ove godine

Kako se doznaje od Gradske uprave, Torjanac se sa šibenskim gradonačelnikom Antom Županovićem dogovorio da će se do tog roka ukloniti sve zamjerke vezane uz financijsko poslovanje kazališne kuće koje su novog ravnatelja obeshrabrile na samom početku mandata, a zbog kojih je i odbio preuzeti tu dužnost.

Problem je nastao zbog sustava gradske riznice za koju su financijski vezane sve javne ustanove kojima upravlja grad, a zbog kojega šibensko kazalište ne može imati vlastiti žiroračun ni nadzor nad novcem.

U Gradskoj upravi rečeno je da su Torjanca poduprli i djelatnici šibenskoga HNK, zbog čega je također odlučio preispitati svoju odluku o odbijanju mandata ravnatelja.

Problemi s izborom ravnatelja šibenskoga HNK traju od prosinca 2010. Tada je Gradsko vijeće odbilo za obnašateljicu dužnosti ravnatelja imenovati Splićanku Senku Bulić, koju je predložilo kazališno vijeće. Nakon toga propao je i prvi natječaj za ravnatelja zbog isteka mandata tog vijeća, a tek je nakon drugog natječaja potvrđen čelnik kazališne kuće Marko Torjanac. Gradsko je vijeće u svibnju jednoglasno prihvatilo prijedlog kazališnog vijeća te je za novog ravnatelja šibenskoga HNK imenovalo zagrebačkog redatelja Marka Torjanca, koji je izabran među devet kandidata prijavljenih na natječaj.