NIJE OZLIJEĐENA

Marinu Abramović na izložbi u Italiji muškarac udario slikom u glavu

24.09.2018 u 09:39

Bionic
Reading

Svjetski poznatu umjetnicu Marinu Abramović u nedjelju je u Firenci napao muškarac koji ju je u glavu udario slikarskim platnom

Abramović je bila na svojoj retrospektivnoj izložbi u Firenci, u palači Strozzi, a u trenutku napada bila je u društvu s kustosom Arturom Galansinom. Tada im je prišao češki umjetnik Vaclav Pisvejc i umjetnicu u glavu udario slikom s drvenim okvirom. Prema navodima talijanskih medija, to je rad samog Pisvejca, portret Marine Abramović.

Nakon napada Abramović je policiji rekla kako Pisvejca ne želi tužiti, a htjela je i razgovarati s njim prije nego što je odveden u pritvor te doznati zašto je to učinio.

Kustos Galansino na društvenim je mrežama objavio da je umjetnica dobro, da nije ozlijeđena, ali je izrazio i veliko žaljenje zbog toga što je incident bacio sjenu na izložbu, inače prvu retrospektivu Marine Abramović u Italiji.

Pisvejc je policiji inače dobro poznat. Prije tri godine se, primjerice, skinuo gol u katedrali u Firenci, a u siječnju ove godine sprejem je išarao skulpturu Ursa Fischera postavljenu na jednom od gradskih trgova.

  • +12
Marina Abramović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia