HNK SPlit

Marina Vujčić dala ostavku na mjesto ravnateljice Drame: Neću protiv moralnih načela

19.04.2022 u 13:14

Bionic
Reading

'Neke stvari koje ovaj posao uključuje mimo kazališne umjetnosti nadilaze moj kapacitet za kompromise,' napisala je Vujčić u kratkom priopćenju na Twitteru

'Upravo sam dala ostavku na mjesto ravnateljice Drame HNK Split', objavila je Marina Vujčić na Twitteru.

'Zahvalna sam na ovom iskustvu i na ukazanom povjerenju, ali neke stvari koje ovaj posao uključuje mimo kazališne umjetnosti nadilaze moj kapacitet za kompromise i nisu u skladu s idealizmom s kojim sam ušla u ovaj profesionalni izazov, kao ni s mojim moralnim načelima', navela je, zaključivši kako je to sve što će reći na temu svoje ostavke u splitskom HNK.

Splitski HNK tako je u tjednu u kojem se, po 32. put, organizira festival hrvatske drame Marulićevi dani, ostao bez ravnateljice drame. Podsjetimo, na dužnost ravnateljice Vujčić je stupila 1. prosinca 2020. godine nakon odluke Kazališnog vijeća te kazališne kuće koje je prihvatilo prijedlog intendanta Srećka Šestana.

Tijekom svoga rada u splitskom HNK, ova urednica i spisateljica - koja je prije dolaska u splitski teatar karijeru gradila u Zagrebu - napravila je pomak u kvaliteti dramskog programa, a ostat će upamćeno i da je veliki prostor otvarala upravo domaćim piscima, postavljajući tekstove autorica poput Tisje Kljaković Braić, Ivane Vuković, Elvisa Bošnjaka i drugih.