ODLUKA MINISTRICE

Marina Viculin je nova ravnateljica Klovićevih dvora

28.03.2012 u 11:11

Bionic
Reading

Odlukom ministrice kulture Andree Zlatar-Violić, Marina Viculin nova je ravnateljica Klovićevih dvora. Viculin je na mjesto ravnateljice došla nakon što je posljednjih osam godina to bila Vesna Kusin

O novom ravnatelju galerije Klovićevi dvori odlučuje direktno ministrica Andrea Zlatar-Violić. Nakon što je pregledala obje kandidature, boljim je ocijenila program Marine Viculin.

'Program Vesne Kusin standardno koristi već obrađene teme, a svoje prezentacije zasniva na posuđivanju izložaka, što predstavlja zaustavljanje razvoja i procesa otvaranja galerije Klovićevi dvori prema suvremenim kulturnim i umjetničkim fenomenima', stoji u obrazloženju ministrice.

Ministrica je navela i da je program dugogodišnje muzejske savjetnice Marine Viculin bolji jer 'okrećući se fenomenima suvremenosti, Viculin galeriju pozicionira kao socijalno otvorenu instituciju, otvorenu ljudima u struci i posjetiteljima, i umjetnicima'.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, četveročlano Upravno vijeće za Klovićeve dvore , na čelu s Duškom Ljuštinom, pozitivno je ocijenilo rad Vesne Kusin i članovi su bili više naklonjeni njezinom programu.

Sama Vesna Kusin istakla je da je u njezinim mandatima bilo milijun i 300 tisuća posjetitelja te smatra da će zbog programa Marine Viculin galerija postati novi MSU.

Mandat joj počinje 17. travnja, kada će predstaviti plan za četiri sljedeće godine.