ZAGREBAČKI KAZALIŠNI AMATERI

Margetićeva predstava pobijedila u svim kategorijama

09.04.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Predstava 'Mi ovdje njegujemo dobre odnose' laureat je 14. Festivala zagrebačkih kazališnih amatera i nagradu 'Daska koja život znači' osvojila je u svim kategorijama, objavili su organizatori

'Mi ovdje njegujemo dobre odnose' Brune Margetića u režiji Zorana Skalickog i u izvođenju Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava – grupe Dub izabrana je za najbolju predstavu 14. FZKA. Nagradu 'Daska koja život znači' za najbolji autorski tekst dobio je Bruno Margetić, autor predstave. Ista predstava iznjedrila je i nagrade za najboljeg glumca koje ravnopravno dijele Petar Atanasoski za ulogu Sve Znam i Luka Vucić za ulogu Pjevača, te najbolju glumicu koju je osvojila Marija Majerić za ulogu Sestre.

Na 14. FZKA, 7 i 8. travnja, osim predstave pobjednice sudjelovale su: 'Priča o našem Zagrebu' (Kazališna družina Vlak), 'Legenda o čarobnoj djetelini' (Kazališna grupa Ludus pokus Kulturnog centra Peščenica), 'Svako' (Kazališna družina Lukas), 'Tramvaj' (Dramski studio Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih), 'Lisac u kokošinjcu' (Teatar Gaudeamus Kulturnog centra Peščenica).

Njih je između tridesetak predstava koje su se održale na 34. SKAZ-u odabralo stručno povjerenstvo u sastavu Hrvoje Ivanković, Dubravka Crnojević-Carić i Jelena Popović-Volarić

Program je završio dodjelom nagrada, a koju će predstavu Damir Mađarić odabrati za sudjelovanje na jubilarnom 50. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, od 27. do 30. svibnja u Starom Gradu na Hvaru, bit će poznato koncem travnja.