STRIP S TWITTERA

Margaret Atwood preobukla superheroje

03.11.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Bookerom nagrađena književnica Margaret Atwood svojim je čitateljima otkrila novi talent – dizajniranje oprava za superheroje

Margaret Atwood

Autorica bestselera 'Modrobrada' i 'Slijepi ubojica' počastila je dvoje svojih vjernih pratitelja na društvenoj mreži Twitter kostimima superheroja. Učinilo joj se da njihovi nadimci @DrSnit i @KidneyBoy podsjećaju na imena likova iz stripova, a inspiraciju je dodatno potpirila njihova rasprava o konvenciji stripaša ComicCon.

Atwood je ubrzo nakon toga stupila u kontakt sa svojim fanovima i pitala ih kojim moćima žele obdariti svoje avatare te poslije konzultacija nacrtala likove. Slučajnim superherojima smislila je i neprijatelja - Paniaca.

Spisateljica i komičarka Melissa Travis, odnosno @DrSnit, požalila se da joj je dijagnosticirana bolest imunološkog sustava, stoga joj je Atwood podarila sposobnost oslobađanja boli, čarobni štapić pod nazivom Tylenoly i magične pilule.

Joel Topf, čiji je nadimak @KidneyBoy, po zanimanju je nefrolog i za svog je virtualnog junaka poželio sposobnost letenja te darovanja bubrega za bolesne. Atwood je stvorila lik sukladno njegovim željama, a darovala mu je i leteće pomagače i masku upravo u obliku bubrega. Ipak, njegov lik još nije završila, no uskoro će ga predstaviti javnosti.

Sedamdesetjednogodišnja književnica kazala je da je ljubav prema stripovima otkrila još kao dijete, a sad kad je produbila svoj hobi, nije isključila i ozbiljnije bavljenje devetom umjetnošću.