PODRŠKA FESTIVALU

Mani Gotovac o Marulićevim danima i Splitu: Uvijek te rodni grad pokopa prije ostalih

24.04.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Događaje vezane za ovogodišnji 27. Festival Marulićevi dani na svom je Facebook profilu komentirala poznata teatrologinja i spisateljica čestitavši pritom izborniku festivala Siniši Ružiću na odličnom ovogodišnjem repertoaru

Dok neki protestiraju Mani Gotovac čestita. Naime, 77-godišnja teatrologinja i spisateljice, rođena Splićanka, prokomentirala je izbor ovogodišnjih predstava na 27. Marulićevim danima u Splitu. Nije izostala ni čestitka izborniku festivala Siniši Ružiću pruživši mu tako podršku u danima kad su sve glasniji prosvjedi protiv izvedbe predstave 'Naše nasilje i vaše nasilje' Olivera Frljića, koja je također na repertoaru festivala. No, našla se u postu i jedna kritika.

'Čestitam izborniku Igoru Ružiću, čestitam svim sudionicima ovogodišnjih Marulićevih dana. Na temelju predstava koje sam gledala, o njima razmišljala, pa ponekad i pisala, mogu reći, kako će to u cijelosti biti odličan festival. Žao mi je što nisam u Splitu. Ne ljutim se što me nitko ne zove. Uvijek te rodni grad pokopa prije ostalih. Želim samo da Marulićevi dani nastave nizati kazališnu uspješnicu za uspješnicom. Čestitam svima', napisala je Mani Gotovac na svom facebook profilu.

Prije nekoliko dana Mani je u Gradskoj knjižnici u Poreču uručena nagrada za najčitaniju spisateljicu u Istarskoj županiji 2016. godine.