PRIČA ZA NAJMLAĐE

'Mala vještica' u siječnju premijerno u Maloj sceni

26.12.2014 u 18:20

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište Mala scena i u novoj godini najavljuje nove projekte i predstave, a prva premijera u 2015. bit će u četvrtak 29. siječnja predstava "Mala vještica" Nine Horvat u režiji Ivice Šimića

Kako se ističe u najavi, riječ je o maštovitoj i veseloj priči namijenjenoj djeci od četiri godine starosti nadalje, koja govori o odrastanju, učenju, odgoju, obrazovanju, ali i o opredjeljenju za dobro.

Predstava je inspirirana knjigom 'Mala vještica' poznatog njemačkog spisatelja za djecu Otfrieda Preusslera

Mala vještica ima 'samo' 127 godina i živi u dubokoj šumi s gavranom Abrakasom, prijateljem i savjetnikom. Svake godine u Valpurginoj noći velike vještice plešu svoj ples na koji malene vještice ne smiju dolaziti. Potaknuta znatiželjom, Mala vještica ipak odlazi na ples i biva kažnjena: da bi mogla sudjelovati na plesu sljedeće godine, mora činiti dobra djela te naučiti mnoge čarolije.

'Tako započinje uzbudljiv kovitlac događaja: Mala vještica pomaže dobrima, kažnjava zločeste i pravi mnoga dobra djela. No, to se baš ne svidi Vijeću vještica, jer u svijetu odraslih u koji Mala vještica tako silno želi što prije ući, vrijede neka druga pravila od onih koja vrijede u svijetu 'malenih'', stoji u najavi.

predstavi igraju Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Anja Matković. Dramaturginja je Nina Horvat, scenografiju potpisuje Vedran Jukić, a glazbu Igor Karlić.

Svojom najnovijom produkcijom Mala scena poručit će mladoj publici da ne smije izgubiti ideale i snove, da se treba zalagati za dobro, protiviti se zlu i da se jedino činjenjem dobra može odrasti u vrijednu i dostojanstvenu osobu, dodaje se u najavi.

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus teatrom, s kojim je nastala i nagrađivana predstava Male scene 'Iglica'.